top of page
Корисні посилання
Останні пости

Почніть навчальний рік с позитиву

Перший день у школі — час, який одночасно захоплюючий і стресовий як для вас, так і для багатьох учнів. Якщо ви прийшли у свій колишній клас, все одно більшість дітей налаштовані на позитивне оновлення.

Підтримайте їх.

Зверніть увагу на новачків, вони помітно нервують.

Підтримайте їх.

Початок навчального року може бути напруженим. З першого дня важливо, щоб ваші учні відчули себе комфортно. Це залежить від вас, щоб створити сприятливе середовище навчання.

Обов'язково підготуйте клас. Оновіть

Естетика в приміщенні важлива з кількох причин. Важливо створити настрій учнів на навчання, на позитивні емоції.

Особливо намагайтеся щось змінити, якщо до вас приходить вже знайомий клас. Побачивши свій колишній клас без будь-яких змін, учні подумають, що нічого нового не відбудеться.

Якщо у вас з'явилося нове устаткування, обов'язково зверніть на це увагу учнів. Але не тільки це. Нові стенди, нова наочність, новий інформаційний куточок. Головне, щоб це не виконувало суто декоративні функції, а потім працювало і допомагало вам.

Встановлення зворотного зв'язку

Якщо ви прийшли в незнайомий клас, вам не тільки важливо дізнатися, хто ваші учні. Для них також важливо дізнатися один про одного.

Перший навчальний день сприятливий для того, щоб кожен учень познайомився з класом і сказав щось про себе. Це не повинно бути формальним. Нехай діти розкажуть про своїх улюблених захоплення або про те, які важливі події відбулися у них останнім часом.

Ці бесіди — відмінний спосіб зламати лід і допомогти учням почати спілкування один з одним. Можливо з цього дня можуть розпочатися нові дружні стосунки в класі. Це вплине на згуртування всього класу.

Оновіть дані про себе і клас!

Справа не тільки в нових домашніх адресах. Багато що може змінитися в житті учнів. Враховуючи нові реалії, у когось з'явився новий «тато». Або, на жаль, на ваш погляд, міцна сім'я раптом розпалася. Робіть це обережно і коректно в персональних розмовах з учнями.

Якщо ви вже спілкувалися з учнями в мережі Інтернет, уточніть їх контакти, електронні адреси. Це допоможе вам для забезпечення оперативного зв'язку з учнями як для спілкування з ними і батьками, так і для навчання. Таким чином, оновлення даних допоможе вам створити ефективну і, головне, працюючу інформаційне навчальне середовище.

Перший день навчання — не тільки свято. Але і налаштованість на продуктивну роботу. Намагайтеся створити вдалий початок.

  Будьте Майстрами! Якщо ти Майстер — хоч у наклеюванні шпалер, хоч у приготуванні їжі, то тобі все одно, яка на дворі влада! Ти завжди будеш потрібен людям, а значить завжди будеш ситий, одягнений, ... і вільний!

А.М.Рижов

Архів
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
Нове на сайті
Статистика
Життя сайту
Зворотній зв'язок

Отлично! Сообщение получено.

Час спливає
Для настрою
Пошук по сайту
стол.PNG
bottom of page